Bezoekersteller

De laatste 5 artikelen

vrijdag 20 augustus 2010

Een radiostilte in een goede sfeer

Dat aanstaande bijzondere meerderheidskabinet van mannen van de ferme wil, hult (niet huldigt) zich in zwijgen en persisteert in een volkomen radiostilte. Op de radio hoor je er niks van. Hoewel je zou willen dat de nachtelijke radioprogrammering van Radio 1 zes uur lang een volkomen radiostilte liet horen. Dit terzijde.

De radiostilte van de heren Opstelten, Rutte, Verhagen en Wilders (de fermewillers en hun eeuwig opgeruimde informateur) is op tv potsierlijk, overdreven, ongewenst. Beter nog kwamen zij niet in beeld om hun ' sorry, radiostilte' te spietsen als verveelde hondjes op het Binnenhof. De gene spat er van af. Zeg dan niks, laat je niet zien, eet geen gezamenlijk ijsje of pak geen nieuwe haring waar de camera's bij zijn. Dat arme journaille wordt al weken afgescheept met dat veelbetekenende afscheepwoordje  radiostilte. De vier broedende kippen hanteren ook een televisiestilte. Ik zeg: camera's weg, notitieboekjes in de tas, allemaal lekker op vakantie. Heeft geen zin om in 24 uur 1 maal dat woordje radiostilte te registreren. Neem jezelf serieus. Of waar rond in de gonzende wandelgangen waar CDA-dissidenten hun radiostilte voorbijpraten, voer ze dronken op een Haags terrasje, kleed ze off-the-record uit en maak die radiostilte oorverdovend.
Net zo erg als die radiostilte zijn de statements van de altijd montere broedkippen dat de gesprekken in een goede sfeer verlopen. Hebben we ooit anders gehoord? Wat hebben wij aan die goede sfeer als er weer een dag niet geregeerd wordt.
Dus, heren, geen radiostilte en goede sfeer meer, dat weten we nu wel. Neem mij en het volk serieus en zeg pas iets als je wat te zeggen hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten