Bezoekersteller

De laatste 5 artikelen

woensdag 20 april 2011

PVV wil nu ook al taalcops? Een multicultureel kinderdictee verbieden.

Machiel de Graaf van de PVV wil in Den Haag het multicultureel dictee verbieden.

DEN HAAG -  In Den Haag doen 1300 leerlingen vandaag mee aan het dertiende Multicultureel Dictee. Bij de PVV staan de haren rechtovereind. "Het pompen van die multiculturele onzin in de kinderhersens is grootse onzin. Sterker nog, het is een misdaad."


    Fractievoorzitter Machiel de Graaf liet dat vanochtend weten in het Radio 1-programma Nu Al Wakker Nederland. Hij pleit ervoor zinnen als ‘Yasmine komt uit Somalië en heeft heimwee’ te schrappen. "Daar wordt artikel 4 van de multiculturele geloofsbelijdenis in de kinderhersentjes gestampt, namelijk dat niet-westerse allochtonen zielig zijn", aldus de Graaf, die ook PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer is. Liever ziet de partij van Geert Wilders een zin als ‘de politie is de baas op straat en die moeten we altijd gehoorzamen’ in het dictee.





    Een reageerder:     Een andere zin in dat dictee zou kunnen zijn: "Je mag best in de brievenbus van buurtgenoten urineren en ouderen bedreigen omdat zij niet doen wat jij graag zou willen". Of: "Het is ook niet verkeerd om met een ondergeschikte een verboden relatie te beginnen".
    Ik zie de humor wel in van deze belangrijke kwestie. Misschien kunnen sommige Telegraaf-reaguurders vooraf gescreend worden met een monocultureel dictee.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten