Bezoekersteller

De laatste 5 artikelen

woensdag 13 oktober 2010

De Godwin

Ik had hier nog nooit van gehoord, een Godwin. Het gaat over onzuiver redeneren, wat vaak voorkomt in het politieke debat.

1 opmerking:

  1. Frans, beheerder blog13 oktober 2010 om 03:48

    Hier nog wat voorbeelden:

    Werd de 'oude' Godwin voornamelijk gepraktiseerd door lieden ter linkerzijde van het politiek spectrum, de Godwin Nieuwe Stijl is daarentegen een dankbare discussietechniek in handen van rechts.

    Een aantal voorbeelden, even voor het gevoel. Ik beperk me voor het gemak tot zomaar wat artikelen die de afgelopen tijd op Telegraaf.nl verschenen:

    22 augustus. Een berichtje over de Spaanse huizenmarkt. De prijzen zijn gunstig, schrijft De Telegraaf. Dus wie een tweede huis in Spanje wil kopen, moet nu toeslaan. 150 reacties. De zevende reactie is een Godwin Nieuwe Stijl: Spanje? Goed idee want in Nederland "wonen strax alleen maar allochtonen met de hoofd religie Moslim, dankzij Balkenendee 1, 2 ,3 ,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, dictatuur".

    "Gratis parkeren voor gehandicapten" kopt Telegraaf.nl diezelfde dag. Een reaguurder vraagt zich af of dergelijke positieve discriminatie zomaar kan. En hopla, daar is de Godwin Nieuwe Stijl weer: "Maak je druk over de reisjes die criminele allochtonen op kosten van de overheid mogen maken, maar niet over deze zaak".

    8 augustus. De Telegraaf meldt dat huisartsen, vooral ouderen, steeds vaker hun nachtdiensten uitbesteden. De zevende reaguurder (van de honderd) weet wel waarom: "veel allochtonen komen in het weekend met velen de huisarts post bezoeken."

    Afgelopen maandag: 'Kleinzoon slaat oma halfblind', luidt de kop. Strekking van het artikel: de 18-jarige Roberto, zwaar aan de coke, is niet lief geweest voor zijn grootmoeder. Reaguurder Arthur uit Groningen plaatst dit familiedrama graag in een breder maatschappelijk kader: "Ik vrees met grote vreze dat we richting moslimstaat gaan."

    BeantwoordenVerwijderen