Bezoekersteller

De laatste 5 artikelen

maandag 7 november 2011

Met elkaar in aanrijding komen en noodlottige rouwteksten

Vanochtend op tv bij de file-info in de ochtendspits:
Bij Amsterdam zijn 2 auto's met elkaar in aanrijding gekomen.

Fout, dunkt me. Je kunt wel met elkaar in aanraking komen, zonder daarbij met elkaar in  botsing te komen.

Deze fout komt horenderoren en zienderogen vaker voor. Een kleine trend, bespeur ik.


Weggebruikers tijdens de dinsdagavondspits tussen Varsseveld en Enschede moesten in beide richtingen rekening houden met vertraging op de N18. Net voor 16:00 uur kwamen een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in aanrijding. 


Op het fietspad waren een scooterrijder en twee fietsers met elkaar in aanrijding gekomen. 


Een auto en motorfiets komen vlak bij de uit-ingang van een benzinestation met elkaar in aanrijding.


Een personenauto en een tractor zijn vrijdagochtend om 09.15 uur frontaal op elkaar gebotst op de Westelijke Kanaalweg bij Wemeldinge.Het is bij de politie nog niet duidelijk hoe de tractor en het voertuig met elkaar in aanrijding zijn gekomenAls al die voertuigen maar met elkaar in aanrijding komen, dan hoop je maar dat in geval van een ongeval de schade beperkt blijft, bijv. slechts blikschade (en geen ijzerschade). Zo niet, dan loopt het wel eens uit op een decente rouwtekst voor een gevalletje ongeval.


Rouwtekst bij ongeval:


Gelukkig hoef je deze tekst niet te verzinnen: er is al ellende genoeg. De doodsconsulent heeft de juiste tekst al voor u- nabestaande-  klaarliggen. Daarbij zijn er slechts 2 keuzemogelijkheden:


een noodlottig ongeval of een tragisch ongeval


Noodlottig is toch weer heel wat anders dan tragisch. Bij noodlottig denk je aan stomme pech, bij tragisch denk je dat het ook anders had gekund.Voorbeelden van rouwteksten in geval van een ongeval 


De moraal van dit al: niet tijdens het rijden een pijp stoppen, zoals ik vaak doe, een cd'tje wisselen, een telefoontje beluisteren, een sms'je bekijken, een zoen geven, of het plastic wikkeltje van 1 zuurtje verwijderen. Dan kom je ook niet in aanrijding met andere auto's en bespaar je je dure rouwteksten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten